В знак на добросъседството, взаимното уважение и феърплей в българския баскетбол, ръководството на Лукойл Академик отпуска общо 100 билета на Балкан за мач номер 1 от финалите на Националната баскетболна лига за мъже. 

Първата среща за титлата в НБЛ е утре (23 май) в Правец. 50 билета се полагат на ботевградчани по наредба. По-рано днес от Лукойл обявиха, че предоставят на своя съперник допълнителни 20 пропуска. В името на коректните отношения между двата клуба и двата съседни града, излъчили най-достойните да се борят за златните медали, и за благото на българския баскетбол, от Лукойл решиха да предоставят на Балкан нови 30 билета.

Така общият им брой за първия мач вече наброява 100, което отговаря на 20 процента от капацитета на залата в Правец. Отделно от тази цифра на разположение на Балкан ще бъдат и 7 ВИП-пропуска. 

Желанието на Лукойл Академик е спортната общественост у нас да стане свидетел на достоен и запомнящ се с най-чистите добродетели на спортната битка финал, който да бъде пример за честна игра и уважение, както между главните действащи лица на терена - състезатели, треньори и съдии, така и между феновете по трибуните. /БТА