Черно море порт Варна записа трета поредна победа в първенството на Националната баскетболна лига. В зала "Христо Борисов" варненският тим се наложи над гостуващия Ямбол с 91:78 (28:17, 15:18, 28:22, 20:21).

По 19 точки за домакините отбелязаха Лени Даниъл и Божидар Аврамов. Първият се отличи и с 8 борби, а Аврамов с 5 и 4 асистенции. Александър Йевджич се отчете с 12 точки, а Асен Великов с 11 и 9 асистенции.

За гостите най-полезен бе Тейлър Лейзър, който завърши мача с 28 точки, 4 борби и 5 асистенции.

С успеха си Черно море порт Варна има 7 точки в актива си. В следващия кръг отборът гостува в Ботевград на Балкан.

Мненията на двамата треньори след мача:

Денислав Коцев, треньор на Черно море:„Ямбол са костелив орех и те го показаха по време на самата среща. Много борбен и бърз отбор са. Ние се старахме, но излизането от игрови ритъм в последните 2 седмици оказа влияние в представянето ни в тази среща. Всичките ни играчи играха на приливи и отливи”.

Юлиян Радионов, треньор на Ямбол: „Няма да коментирам съдиите, а след като не мога да ги коментирам, не мога да направя и нормален анализ на мача. Честитя победата на Варна. Тя със сигурност е заслужена, въпросът е, че тя можеше по съвсем друг и нормален начин да стане. Не търся оправдания. Иначе не мога да не съм доволен от играчите си. Борихме се докрай”.