Балкан и Черно море записаха победи в третия кръг на Националната баскетболна лига, след като надиграха съответно Берое и Черноморец. В неделя Лукойл Академик посреща Рилски спортист, а на 28-и октомври Левски играе с Ямбол в София.

Балкан спря устрема на Берое като записа убедителен успех в Стара Загора. Тимът от Ботевград се наложи над Берое със 79:68 точки, след като водеше убедително през целия мач, а на моменти разликата беше почти 30 точки. В следващия кръг Балкан посреща Левски в Ботевград, а Берое гостува на Рилски спортист в Самоков.

В края на трета част беройци направиха много добра серия от 12:5 и успяха малко да намалят изоставането си. Страхотно се включи Тихомир Желев за домакините в края на четвъртата част, като отбеляза 6 поредни коша, за да намали пасива на своя тим само на 11 точки, но времето на домакините не им стигна, за да направят нещо повече. Ботевградчани овладяха общо 41 борби срещу 33 за домакините от Стара Загора и завършиха с 11 асистенции повече от съперника, пише bgbasket.com.

Иван Лилов бе най-резултатен за Балкан с 19 точки, а 10 записа Ненад Шулович. Също силно се включи и Вукота Павич, който овладя 14 борби и вкара 9 точки. За Берое отново най-резултатен беше Диуейн Джаксън, който завърши с дабъл-дабъл от 29 точки и 13 борби.

Черно море Порт Варна спечели категорично морското дерби срещу Черноморец в Бургас с резултат 109:67 точки. Варненци бяха по-силни през цялата продължителност на мача и това им позволи да натрупат голяма разлика. Така те вече имат две победи в лигата, както и една загуба. Бургазлии пък са с две загуби и без победа до момента. В следващия кръг варненци почиват, а бургазлии ще бъдат гости на Ямбол.

Шестима баскетболисти на победителите завършиха с двуцифрен актив. Станислав Цонков вкара 14 точки, а с 12 се отчете Пламен Алексиев. За Черноморец 19 точки реализира Димитър Рошманов. С по 14 точки се включиха Богдан Боев и Илия Милутинович.