Наставникът на Хебър Атанас Петров сподели мнение, че на пазарджиклии е липсвала увереност в мачовете от финалната плейофна серия на волейболната Суперлига.

ВК Нефтохимик записа трети пореден успех срещу носителя на Купата и така вдигна титлата за трета поредна година.

„И трите мача бяхме категорично надиграни от Нефтохимик. Явно това са нашите възможности спрямо този отбор. Поздравявам ги за самочувствието, с което играха. То бе в основата на всичко“, започна Петров пред DIEMA SPORT.

„Липсваше ни увереност, че можем да победим“.

„Да, липсваше и опит на играчите ни в такива мачове. От друга страна срещу нас бяха играчи, които са се състезавали на много високо ниво, самочувствие в националния тим. Ние пробвахме, тръгвахме добре, но след това бяхме надиграни“.

„Не мисля, че първото място от редовния сезон е натежало. Успешен сезон. Искахме да покажем най-добрата си игра в плейофите. Мисля, че го направихме. Просто Нефтохимик бе много по-добър от останалите накрая“.

„Не е моментът да коментираме дали оставам и какво ще се случи с основните състезатели. Разбира се, искам да остана. Проектът е дълъг,. Имаме планове за следващите 4 години. Представихме се по-добре от миналата година. Догодина ще търсим още по-сериозно развитие“, каза още Петров, който даде добра оценка за изминалия сезон.

„Трансферния сезон е дълъг. Взехме играчи, които не бяха неизвестни у нас, а сега всички ги искат. Това е добре. Ние ще се постараем да ги задържим“, завърши Петров.