Финалистката от Откритото първенство на Австралия по тенис Доминика Цибулкова (Словакия) стартира с победа на Турнира на шампионките на WTA в София. Поставената под номер 2 Цибулкова преодоля пасив от 1:4 във втория сет и стигна до успех с 6:3, 7:6(6) над Цветана Пиронкова.

"Смятам, че играх добре. Чувствах се отлично на корта. В някои моменти не прилагах тактиката си и имах известни проблеми. Когато обаче играех умно и правилно тактически, печелех геймовете", коментира Цибулкова.

Състезателката от Словакия имаше проблеми с подаването си в началото, като вкара само 48 процента от първия си сервис в първия сет и допусна 6 двойни грешки в първите три гейма, в които сервираше. "Не мога да кажа единствено, че съм доволна от сервиса си, но този елемент винаги е бил колеблив при мен. Имах проблеми с подаването си, особено в началото на мача. В средата на първия сет треньорът ми дойде при мен и ми каза да не рискувам толкова с първия сервис, да намаля скоростта, да заложа на сигурността. Приложих това и имах успех", обясни Цибулкова.

Тя постигна седма победа в осем мача срещу Пиронкова, като призна, че тактиката й е била да атакува слабия форхенд на българката. "Не гледам статистиката. Всеки мач е различен. Старая се да се представя добре, да се концентрирам върху моята игра. Цветана има отличен бекхенд и няма да излъжа, ако кажа, че тактиката ми беше да атакувам форхенда й, защото всички знаят, че това е слабият й удар", обясни Цибулкова.

В група "Средец" са още германката Андреа Петкович и испанката Карла Суарес-Наваро, които играят в момента. "Петкович е боец на корта, а Суарес Наваро е много умна и играе хубав тенис. Целта ми е в следващите мачове да запазя позитивното си чувство на корта, да бъда агресивна и да играя със спокойствие, защото така мога да победя всеки", каза още Цибулкова./БТА