Женската тенис асоциация продължава да бъде обект на негативни коментари. Неколкократно вече, доста тенисистки изразиха мнение, че във WTA са нужни сериозни промени, но такива поне на този етап не са предприети. Сега, поредните критики към асоциацията дойдоха от бившата тенисистка, Рене Стъбс. Австралийката смята, че е несериозно  близо 6 месеца преди финалите на  WTA, все още да не се знае къде ще играят 8-те най-добри в края на сезона. 
 
„Мисля, че за пореден път се убеждаваме колко куца организацията на  WTA, но никой не се замисля по този въпрос. Считам тяхното поведение за крайно несериозно и няма как около половин година преди финалния турнир на 8-те най-добри, никой да не знае къде ще се проведе една от най-важните надпревари за годината. 
 
Ако погледнем как функционира ATP, ще видим огромните разлики между двете организации, но за съжаление това е реалността. Не само аз, но и много водещи тенисистки споделят, че са нужни промени, но ситуацията продължава да бъде същата. Дано все пак някой направи нещо, и се надявам скоро да разберем къде ще се изиграят финалите в края на сезона, но подобни действия на  WTA, говорят единствено за лошо управление и крайно несериозно отношение“, каза Стъбс.