Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова приключи участието си на турнира на клей от сериите УТА 500 в Чарлстън, щата Южна Каролина.

В среща, с която се откри вторият кръг на надпреварата, българката отстъпи с 3:6, 3:6 на третата в схемата и номер 7 в света Мария Сакари от Гърция.

За Томова, която е номер 74 в ранглистата на УТА, поражението е трето в четири срещи с гъркинята.

20-годишната софиянка обаче може да съжалява, тъй като пропусна доста добри шансове и в двата сета. В първия Томова започна по-силно и поведе с 3:1 гейма, но допусна обрат.

Във втория сет Томова на два пъти отразяваше точки за пробив, а при 3:2 гейма в нейна полза тя поведе с 40:0, но така и не успя да открадне сервиза на Сакари при нито една от трите си възможности. Това се оказа и решителният момент в мача, а след него 28-годишната Сакари нямаше проблеми да стигне до победата.

За място на четвъртфиналите гъркинята ще се изправи срещу победителката от мача между украинката Леся Цуренко и австралийката Астра Шарма.

За класирането си във втория кръг Виктория Томова ще вземе 30 точки за световната ранглиста. Общият награден фонд на турнира е 922 хиляди долара.