Представителките на Казахстан Елена Рибакина и Юлия Путинцева се класираха за четвъртфиналите на турнира по тенис в Маями с награден фонд от 8,8 милиона долара.

Поставената под номер 4 в схемата Рибакина се наложи в четвъртия кръг над поставената под номер 17 в схемата Мадисън Кийс от САЩ с 6:3, 7:5 за 84 минути игра.

Рибакина, която преди година игра във финала на турнира, бе почти безгрешна на свой сервис и позволи на Кийс да реализира само един пробив, което се случи в средата на втория сет. През останалото време Рибакина контролираше играта изцяло и нямаше големи затруднения.

За място на полуфиналите Рибакина ще спори с Мария Сакари. Гъркинята достигна до тази фаза без игра, тъй като нейната съперничка Анна Калинская от Русия се отказа поради травма.

На четвъртфиналите ще играе и още една тенисистка от Казахстан - Юлия Путинцева.

29-годишната Путинцева поднесе една от изненадите, като се наложи над украинката Анхелина Калинина с 6:4, 7:6(5) след 2:21 часа игра.

Калинина може да съжалява много, че не успя да вземе поне втория сет, тъй като в него тя водеше с пробив, имаше два сетбола на сервис на Путинцева и на два пъти повеждаше с минипробив в тайбрека. Путинцева обаче показа непремиримия си характер и успя да обърне втория сет, с което да затвори и мача.

На четвъртфиналите тя ще очаква победителката от двойката между бившата шампионка Виктория Азаренка (Беларус) и Кейти Боултър (Великобритания).