Виктория Азаренка вече е част от полуфиналите на надпреварата в Маями. Не бяха много тези, които  слагаха в сметките бившата номер 1, но Вика за пореден път показа, че все още е жадна за успехи и има потенциала да участва в големи мачове.

Представителката на Беларус е 3-кратна шампионка в Маями, а след победата си срещу Юлия Путинцева, опитната състезателка не скри задоволството си от факта, че достига до крайните фази на  надпреварата.

„Чудесно е, че съм сред най-добрите 4 в турнира и все още мога да постигам подобни успехи. Зная много добре, че с оглед на възрастта ми, доста хора смятат, че времето ми е отминало и не мога да се боря срещу големите. С представянето си тук обаче, мисля, че ясно показвам на моите критици жаждата ми за успехи и победи. Печелила съм 3 пъти този турнир и участието ми на полуфиналите не е нещо ново, но съм изключително щастлива, че имам възможността да бъда на толкова голяма сцена и да продължавам да давам най-доброто от себе си. Постигнах всичко в тениса, бях на върха, спечелих титли от големия шлем, но истината е, че все още обичам този спорт, чувствам се мотивирана и готова за нови предизвикателства. Чудесно е, че и моят син става свидетел на  успехите ми в момента и определено смятам, че се намирам на много добро място и вървя по един добър път“, каза Азаренка