Американката Медисън Кийс се завърна на корта с победа след 5-месечно отсъствие. Кийс, 19-а в световната ранглиста, се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Доха (Катар) с награден фонд 565 530 долара.

Американката елиминира поставената под номер 6 Белинда Бенчич (Швейцария) с 6:4, 6:1 за малко повече от час в първия си мач от "Ролан Гарос" в края на септември миналата година. Тя пропиля ранен пробив аванс, но след 5:4 взе седем от следващите осем гейма, за да триумфира. За място на четвъртфиналите Кийс ще се изправи срещу Мария Сакари (Гърция).

Две квалификантки Лаура Зигемунд (Германия) и Джесика Пегула (САЩ) стартираха с победи. Зигемунд отстрани Елена Рибакина (Казахстан) със 7:6(7), 7:6(5) след почти два часа и половина игра. Във втория кръг тя ще срещне двукратната шампионка от 2012 и 2013 година Виктория Азаренка (Беларус), осма поставена в схемата.

Пегула, четвъртфиналистка от Откритото първенство на Австралия през миналия месец, пък се справи с китайката Ван Цян с 6:2, 6:1 за 75 минути.

Американката очаква мач срещу участващата с "уайлд кард" бивша шампионка от "Ролан Гарос" Елена Остапенко (Латвия). Рускинята Анастасия Павлюченкова победи квалификантката Кристина Плишкова (Чехия) с категоричното 6:2, 6:3, а за място на четвъртфиналите ще срещне друга чехкиня Петра Квитова. Квитова е шампионка в турнира през 2018 година, а през миналия сезон достигна до финала./БТА