Аз реших че иде реч за прочутата със своята красота, скромност и остър ум бивша госпожа Рамадан, а то била някаква канадска слоница ...:(
@edmon_dantes Най-великият футболист за всички времена се казва Едсон Аранчис ду Насименто, или просто Пеле! А за мъртвите или добро, или нищо: в случая с Марадона - нищо... :)
@bsz1916 Ако не греша, при съгласие на съперника СТК при БФС може да отложи мача, но май в Борисовата градина ги е хванало шубето ...:)
@Duff Въпросът е, кой се страхува: Дали "Левски", където имат основание да смятат, че отборът няма да може да излезе най-добре подготвен (по уважителни причини) срещу един сериозен съперник, или "ЦСКА-София" (София),, където се страхуват от отбора на "Левски" и искат да играят срещу него точно сега, когато много играчи не са тренирали нормално!? Все пак, в Правилника на БФС пише, че мачът може да се отложи при съгласие на насрещната страна (в случая "ЦСКА-София" (София)). Такова съгласие би било в духа на честната игра и би доказало, че в Борисовата градина има мъже и не страхът им пази лозето. :)
@Qnis Да, 17.11.1968 година. Тогава Господ беше Левскар, а Гунди беше неговият Пророк! :)
Както ...
Като написах, неграмотността не е патент само за някои.журналисти. Какво да кажем за телевизионните програми в някои сайтове, където цари такъв възродителен процес, че архитектите на този през 80-те години у нас сигурно се обръщат в гробовете си от завист! Джулиан Луман (Юлиан Ломан), Изабел Хъпърт (Изабел Юпер), Майкъл Монахън (Мишел Монахан) - тук на горката Мишел са сменили не само името, но и пола! ...:D
Мисля, че нещата се преекспонират. Предполагам (без да съм проверявал, нямам нито време, нито желание за това), че се касае за обикновена техническа грешка, породена от незнание (неграмотността не е патент само на някои български спортни журналисти). Отделен въпрос е, че по всяка верятност въпросният сайт е един от източниците на информация, от който преписват с грешки в превода някои журналисти, пишещи в "Гонг"...:)
Ако от "ЦСКА-София" (София) имат претенции мачът да се изиграе на стадион "Българска армия" е съвсем логично от "Левски" да предявят насрещна претенция, следващият двубой да бъде на стадион "Георги Аспарухов", но ако дотогава забраните за публиката отпаднат, какво правим!? ...;)
А бе лорд (дон) Чаво и ти се изказваш така, сякаш си в първата тройка претенденти я за английския, я за испанския престол! :D
@IbreObre Този "оръфляк" като треньор е бил само 2 пъти шампион на Словения и веднъж на Сърбия (с Цървена звезда). Дай Боже да има повече такива треньори - "оръфляци" в България! А ти отново показа, че "неподготвен" е второто ти име! :D
Той и Батков сравни преди време "Левски" с "Барселона", но какво от това!? ... :D
@didami84 1. Хубаво би било, преди да правиш класификации да си обясниш значението на думичките „измекярин“, „измекярско“! В Разград би трябвало добре да познавате езика, от който произлизат... :) 2. Поинтересувай се и за въпросните 70 хиляди – защо не са били платени на Мъри?! ... Като си изясниш нещата по т. 1 и 2, прочети нещо за кражбата на века, наречена за благозвучие „масова приватизация“ и за нейните „тъмни герои“! ...;)
Госпожо Карагьозова, и аз харесвам Яворов, но футболът не е поезия. Знаете ли на колко години "крехкият юноша" Марио Гьотце влезе в първия отбор на Дортмунд и стана шампион на Германия (не на остров Тамбукту) с него? На колко години влезе в бундестима и на колко години стана световен шампион (при това с победен гол)? На каква възраст преди много години един друг юноша, почти дете - Георги Соколов влезе в първия състав на "Левски" и в националния отбор на България? Знаете ли, какви тренировки му е правил баща му - Апостол Соколов? Затова, нека не говорим за "хоризонти" пред нежните епилирани и татуирани младежи, а да се надяваме, че Наско Сираков ще ги направи мъже, или ако не станат, тогава да отидат да тренират художествена гимнастика...
@didami84 Напълно съм съгласен с второто изречение. Колкото до първото - щом "врагът" ни критикува, значи Наско е прав. :)
@Darko_Panchev Подписвам се под всеки ред от първото ти мнение по темата. Само "Левски"! :)
Ами ако извършителят не е българин, какво правим тогава!? ...:)
Като няма риба, и цацата е риба... :)
@bzn Ако ще се започва от нула, най-напред трябва да се разчисти кочината в детските школи - още при тях започват връзките и ходатайствата. А ръководителите в БФС, вместо да измислят топлата вода с нови концепции, формати на първенството и т.н., най-добре всеки от тях да грабне по един тефтер (образно казано) и да отиде в други, по-напреднали във футбола от нас страни (но не на екскурзия), а да види как се прави силен национален футбол. След това видяното да се осмисли и пречупи през призмата на нашите национални условия, след което да се започне отначало: 0, 1, 2, или ако предпочитате .... А, Б, В ... и т.н., докато (дай Боже) някой далечен ден българските любители на футбола пак да видят, как нашите момчета елиминират действащ световен шампион на четвъртфинал на СП... :)
@momchilb След като си бил четвърти в света, едва ли сега е толкова важно дали ще бъдеш в група В или група С на някакъв второстепенен (макар и носещ гръмкото название "Лига на нациите") турнир... :)
@IbreObre Когато си прав - прав си... :)
Салах е имал късмет, че е прекалено известен и че това не се е случило в България, защото при подобен случай у нас неотдавна изкараха защитника на слабия убиец (макар и при самозащита срещу тълпа отрепки)...
П.П. Когато преди няколко години две млади лекета се опитаха да нахлуят вкъщи, разследващият полицай с укор ме попита, дали наистина съм разбил носа на едното леке!? ... Може би трябваше да поднеса кафе!? ...
Горката, явно стиснатото негърче ѝ е давало малко пари, а последният останал ѝ читав сутиен е бил откраднат от простора, където е съхнел, от някой вманиачен пубер, за да си търка химикалката с него ... :)
@toldo23 Сакън, тази трътла и други отрепки формират т.н. "елит на България" ... :)
@Romanisto „Речникът на Уилям Шекспир според изчисленията на изследователите съдържа 12 000 думи. Речникът на негъра от людоедското племе мумбо-юмбо има само 300 думи. Елочка Шчукина си служеше с лекота и свободно и с тридесет.“(Иля Илф и Евгений Петров, „Дванадесетте стола“)
Ако Илф и Петров бяха живи, вместо Елочка Шкукина спокойно можеха да напишат "т.н. журналисти от Гонг" и нямаше да сбъркат ... :)
@IbreObre Кой е Лефски? Някой от набедените за твои бащи от циганското гето ли? Или твой прякор от детството, когато в едно съчинение беше написал леф ("Тате ми даде 1 леф за закуска...") вместо лев и стана за смях в цялото училище!?... :D
@neptunzemya Колега, само да уточним за класата - голяма световна (европейска) класа, голяма класа за нашето умряло първенство, или голяма махленска класа... По мое скромно мнение през този век след "трите коня", теглещи каруцата на националния отбор - Бербатов, Стенли и Марто в България НЯМА български футболисти, попадащи в първата категория... :)
@IbreObre Ако беше малко по-грамотен, щеше да знаеш, че в случая "затова" е една дума. Ако беше малко по-умен, нямаше да пишеш дивотии за непознати хора (както сам си написал). А ако беше малко по-информиран, щеше да знаеш, че те познавам от медицинското ти досие - ти си съседът по легло на Юлий Цезар и Наполеон Бонапарт в болницата "Свети Наум" - София, четвърти километър .... :D
@free0909 Че си некомпетентен и злобен е ясно на всички, ама поне да се беше опитал да се просветиш малко! ... :) Отборите от бившата ГДР понастоящем не са на върха на германския клубен футбол (изключвам РБ Лайпциг), а що се отнася до клуба от Ауе, миналия сезон е бил седми във Втора бундеслига, сега пак има прилично временно класиране. :)
@IbreObre Ха-ха-ха, а когато се събудиш, краката ти отвити, а чаршафът под теб мокър! ...:D Кретен! :D
  • 1