Съветникът по спортно-техническите въпроси в Локомотив Пловдив - Чавдар Цветков, коментира пред Gong.bg раздялата на Бруно Акрапович с клуба. Цветков не скри учудването си от хода на босненеца и заяви, че Акрапович винаги се е радвал на голяма подкрепа от ръководството. 

Здравейте, г-н Цветков. Как ще коментирате раздялата на Бруно Акрапович с клуба? 

- Какво да коментирам? Балканска работа. Той загуби уважението на пловдивската общественост. Язък, че е живял 17 години в Германия. Не се прави така. 

47 снимки

Усеща се огорчение във Вас от начина, по който сте се разделили. 

- Чудя се, все пак е живял 17 години в Германия, там не правят така. Но все пак му желая успех. 

След случилото се феновете се разделиха и полюсите са крайно различни, как смятате, че трябва да бъде приета подобна ситуация? 

- Всеки си има мнение, това е моето. Никой не оспорва нещата, които е постигнал, но не забравяйте, че зад тези успехи стои и президентът. Никой треньор в България не е имал такава подкрепа. Да, постигна успехи, но се надявам, че пак ще ги имаме. 

В последното си интервю Акрапович заяви, че близки до клуба хора всяват напрежение и дори искат отборът да губи. Каква според Вас е причината за този коментар и възможно ли е подобни ситуации да са го подтикнали да поеме към "Армията"? 

- Този въпрос е към него, нека каже кои са тези хора. Като кажеш едно, трябва да кажеш и две. Аз чувам тези неща от него, нека той коментира. Но пак казвам, че такава подкрепа спортно-технически от президента, никой не е имал в България.

Антон Узунов 
70 снимки

Една ера на "Лаута" приключи, но пък решихте да гласувате доверие на Александър Тунчев за нов треньор. Колко временен всъщност е неговият пост? 

- Всеки треньор е временен, знаете. Млади хора са, аз смятам, че това е правилният избор на този етап.

Поставили ли сте цели пред Тунчев и неговия щаб? 

- Целите си ги определя президентът. Трябва да продължим така, дай боже и да надграждаме. Нито е първият треньор, който си е тръгнал, нито е последният, но според мен не беше това начинът. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.