Суперзвездата на Ливърпул Мохамед Салах направи много красиво дело и впечатли футболните фенове със своята смелост и човечност. Камери на бензиностанция в близост до „Анфийлд” записаха сцените, които са се разиграли след мача с Арсенал за Купата на Лигата.

Gulliver/GettyImages
12 снимки

Тогава Салах е спрял на безниностанцията своето Бентли, когато видял група хулигани да атакуват бездомен човек, тормозейки го, докато той проси. Салах веднага излезе от своето луксозно возило и спря атакуващите го хора, след което даде 100 паунад на бездомника.

„Мо направи нещо страхотно за мен. Също толкова, колкото прави и по терените за Ливърпул. Той чу какво ми говорят група хора и се обърна към тях и им каза, че това нещо може да им се случи и на тях в бъдеще”, каза бездомникът Дейвид Крейг.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

„Единственото, което знаех тогава е, че не халюцинирам, когато Салах ме привика и ми даде сто паунда. Това е изключително ценно за мен”, допълни Крейг.

„Атакуващите ме обиждаха, задаваха ми гадни въпроси. Питаха ме защо прося и не си намеря работа. Той видя какво стана и реагира. След това отиде до банкомата. Салах е истински герой в моите очи и така ще остане до края на живота ми. Благодарен съм му завинаги”, каза 50-годишният Дейвид, който по професия е строител.