Треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, говори след равенството 1:1 в градското дерби с Ботев. Специалистът сподели, че е доволен от представянето на отбора си през първото полувреме, но не и през втората част. 

"Всеки се надява да победи. Мога да разделя мача на две. Доста добро първо полуврене на нашия отбор, липсваше ни да вкараме гол. През второто полувреме играхме по-директно и услеснявахме съперника. Хубавото е, че успяхме да изравним. Искам да поздравя публиката. Постарахме се, но само първото полувреме. На прав път сме", започна Томаш. 

"Ако търсим оправдание, винаги може да го намерим - времето, психологическия фактор. Показахме характер, успяхме да изравним, липсва ни гол. Това, което видях през първото полувреме ме обнадеждава, че момчетата правят това, което искам". 

"Това дерби е много важно за града. Тези футболисти, които сега привлякохме, съм им обяснявал каква любов е Локомотив за феновете. Играчите се стараха, но като не отбележиш. Първото полувреме имахме няколко ситуации. Ботев е променен отбор и играе по друг начин", каза Томаш.