Грациите ни по художествена гимнастика се представиха страхотно на Европейското първенство и спечелиха 4 от общо 9 медали. Стилияна Николова се превърна в абсолютна европейска шампионка, като тя и Боряна Калейн дадоха интервю за Nova, в което говориха за големия успех и целите си.

"Няма да имаме почивка сега, остават само два месеца до олимпийските игри, а това е главната цел и продължаваме подготовката си за там. Ще наблегнем сега на кондиционна подготовка. За всеки професионален спортист това е най-големият връх – Олимпиадата. Медалите са една невероятна награда, но усещането да знаеш, че си минал през трудности и са те направили по-силен, е истинският успех, кара те да се чувстваш като истински победител", заяви Боряна Калейн.

"Как да нямаме мотивация, като след два месеца има олимпийски игри, ние искаме да се държим ръка за ръка. Наистина сме се отдали изцяло на този спорт и всички лишения си заслужават, като видим наградите, които получаваме и че ни се възнаграждава трудът. Ние на терена сме конкуренция, но много се подкрепяме всеки ден", сподели Стилияна Николова.

Повече може да видите във видеото!