Националният отбор на България по художествена гимнастика проведе тържествен обяд. Момичетата получиха покана от Фондация „Спорт в България“ в знак на признателност за блестящото им представяне на Европейското първенство по художествена гимнастика.

Събитието се проведе в азиатски ресторант в София, където Златните момичета, техните треньори и ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика се събраха, за да отпразнуват своя успех.

Шампионатът в Унгария беше генерална репетиция за грациите за Олимпийските игри в Париж. Тимът ни има пълен набор от квоти.

България записа поредно силно участие и спечели четири титли и общо девет медала от 40-о Европейско първенство по художествена гимнастика, което се проведе в зала "Ласло Пап" в унгарската столица Будапеща. В индивидуалната надпревара Стилияна Николова спечели златото в многобоя и сребърен медал на обръч, Боряна Калейн донесе първа титла на обръч за страната от 1988 година и взе бронз във финала на бухалки, а Елвира Краснобаева се нареди трета на лента. 

Ансамбълът в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева защити европейската си титлата в многобоя след две много силни изигравания на композициите си.

Още две отличия за България донесоха девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова, които взеха съответно сребро на лента и бронз на топка във финалите на отделните уреди.