Георги Димитров-Джеки безспорно е една от легендите на българския футбол. За съжаление той си отиде от този свят на 8 май 2021 г. само на 62 години. Специално за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT за великия защитник си спомниха треньорът Аспарух Никодимов и бившите му съотборници в националния отбор - Божидар Искренов и Пламен Марков.
 
"Най-много ме беше яд за Гошо Димитров. Той имаше талант да играе в най-големия отбор в света. Беше страхотен не само в защита, но и в атака. И добро момче, но го водеха за носа един-двама души. Аз ги изгоних, ама беше късно - той вече се бе научил на лоши неща.  
Във футбола трябва да си възстановен, колкото и да си добър. Много неща съм му говорил, не само на него, но някои не си взимат бележка. И който не го прави, полека-лека си отива", разказва с тъга в очите треньорът му в ЦСКА по онова време Аспарух Никодимов. 
 
"Бяхме дълги години заедно с него в националния отбор. Спяхме в една стая. Беше уникален, Бог да го прости. Татко казваше, че всеки човек има линия - при едни е дълга, при други - средна, а при трети - съвсем кратка. Това е съдба, такъв е животът. Беше страхотен - и като футболист, и като приятел. Няма друг като него. Само хубави моменти и емоции имам с него, и то много", спомня си Божидар Искренов.
 
"Вярвам че няма недооценен труд на този свят. Всеки получава заслуженото според качествата и възможностите си и труда, който е вложил. Гошо Димитров беше изключително добър футболист, част е от най-славната международна история на ЦСКА. Дойде в Сент Етиен заедно с покойния вече Георги Славков - една година след като аз бях отишъл в Метц. Бяха му предоставени изключитено добри условия и той направи много силен сезон. Беше оценен високо и неслучайно, когато се разболя, от Сент Етиен го поканиха да се лекува там, но за съжаление си отиде от този свят", върна се назад във времето съотборникът му в ЦСКА и националния отбор Пламен Марков.
 
Гледайте във видеото спомените за великия футболист