През 1988 г. двама български футболисти са част от отбора на Реал Сарагоса. Първи за Испания заминава Наско Сираков, но след като получава тежка контузия, клебът взима на негово място Божидар Искренов. Специално за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT двамата си спомниха времената в Сарагоса.
 
"Истината е, че аз бях първия футболист, на който бе позволено да играе извън България преди да навърши 28 години. На 26 отидох в Сарагоса. Спомням си, че учех по 5-6 часа на ден испански език и тренирах по два пъти на ден. И ми оставаше време само за почивка. За съжаление дойде контузията, която ме изкара от футбола за 11 месеца и хубавото е, че все пак успях да се възстановя. Една година след това дойдоха промените у нас и още футболисти излязоха да играят навън преди да са навършили 28. Това пък беше в основата на представянето ни на Мондиала в САЩ през 1994 г.", връща се над във времето Сираков.
 
"Дебютиха за Сарагоса срещу Еспаньол. Още в първия мач излъгах вратаря Томас Н'Коно и вкарах гол. Той обаче направи шпагат и ми усука глезена. Така заедно с Наско влязохме в лазарета и се възстановявахме заедно. Аз се оправих доста по-бързо и продължих да играя. Класирахме се за УЕФА, но моят договор беше за 6 месеца и се върнах в Левски. Доста бързо научих испански и всички останаха много изненадани, когато станах и държах реч на техния език преди да си замина за България. В Сарагоса бяхме много хубав отбор, всички бяхме приятели и всеки ден бяхме заедно.", разказва Искренов.
 
Гледайте във видеото спомените от Сарагоса на Сираков и Искренов