Едно от най-зрелищните събития от света на смесените бойни изкуства у нас - Spartacus (SFC6), ще разтърси столичната зала "Арена Армеец" в началото на новата година. Престижният турнир се завръща на 13-ти януари със своето шесто издание, по време на което ще бъдат представени 15 двубоя по правилата на ММА и К1.

Феновете на смесените бойни изкуства у нас ще имат възможността да станат свидетели, абсолютно на живо, на над дузина динамични и непредсказуеми битки. Една от предпоставките за това са участниците от легендарната холандска школа "Mike's Gym". В надпреварата се очакват още състезатели от Холандия, Гърция, Германия, Чечня, Англия и Румъния. Сред българските представители, които ще премерят сили в октагона са Даниел Илиев и Владимир Генов. Специално за събитието се очакват и авторитетни рефери от  най-голямата организация за смесени бойни изкуства в света Ultimate Fighting Championship (UFC).

Предишното събитие на тази верига - SFC5: Unbeatable Spirit постигна изключителен успех в началото на месец юни тази година. То се проведе на столичния площад "Батенберг" и бе излъчвано директно по световноизвестния канал "MMA TV". В резултат на постигнатия успех, президентът на Comat Promotion (организаторите на събитието) Георги Анадолов взе решението следващото издание на "Spartacus" да се проведе в най-голямата зала у нас - "Арена Армеец".

Организаторите на събитието вече пуснаха в продажба билетите за бойната вечер, която традиционно е съпътствана и с предварителна шоу програма. Цените на пропуските са от 45 лв., 30 лв. и 10 лв. и могат да бъдат намерени в мрежите на Eventim, Easypay и Ticketportal.