Общо 1500 участници от 80 страни идват в многофункционална спортна зала "Колодрума" в Пловдив за световното първенство по таекуон-до ITF, съобщават от пресцентъра на общината. Генералният секретар на Световната федерация по таекуон-до ITF проф. Ким Сунг Хван е оценил високо подготовката за домакинството на Пловдив за предстоящото през август световно първенство. 

По време на инспекцията си в града под тепетата той е изразил задоволство от базата и цялостната организацията на състезанието. Това съобщи вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. Той поясни, че са очаквали около 1000 участници, но към момента вече имаме над 1500 регистрирани от 80 държави.

"Това е висока оценка за Пловдив и за домакинството ни на Световното първенство по таекуон-до ITF преди четири години", заяви Димитров. Той припомни още, че Колодрума за втори път ще домакинства шампионата на планетата.

Състезанието ще се проведе в края на август 2019-та година и ще е предназначено за всички възрастови групи -юноши, девойки, мъже, жени и ветерани, се посочва още в съобщението.