Срещата между световния шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) и линейния шампион Тайсън Фюри (27-0, 19 КО) официално бе потвърдена за 1-ви декември в "Стейпъл център" в Лос Анджелис. Точно поради тази причина и официалните изявления от двете страни не закъсняха. Както се очаква, разбира се, и двамата гиганти обещаха победа с нокаут на своите фенове.

"Нямам търпение да се изправя срещу Тайсън Фюри в най-голямата битка в тежка категория и в бокса като цяло. Изпитвам огромно уважение към него, защото се съгласи да напусне Англия и да дойде в САЩ, за да ме предизвика."

"Аз съм шампион на WBC, той е линеен шампион, така че победителят в тази среща ще определи най-добрият боксьор в тежка категория. Колкото и да уважавам Фюри, не се страхувам от никого и напълно възнамерявам да го нокаутирам като всеки опонент, който някога съм срещал на ринга", заяви Уайлдър. Реакцията на Фюри не се забави и британецът пусна няколко съобщения в социалните мрежи.

"Ще победя този надценен глупак. Когато се изправи срещу истински класен боксьор, тогава ще разберем колко е силен. Той не се е изправял срещу боец като мен. Ще го нокаутирам, обещавам", заяви Фюри.

Първата официална пресконференция между Уайлдър и Фюри ще се проведе още този понеделник на 1 октомври в Лондон, а феновете на спорта нямат търпение да видят какво ще си спретнат тези две завладяващи персони.