Шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър нападна Антъни Джошуа за липсата му на издръжливост в битката му с Карлос Такам в събота вечер, която приключи след спорен технически нокаут в полза на британеца.

Джошуа отново подцени Кобрата: Пулев нямаше да издържи и четири рунда

"Той определено има проблеми с издръжливостта, видяхме това и в битката му с Кличко. Ако аз съм на негово място, който и да е моят фитнес треньор, щях да го уволня. Има много неща, които Джошуа прави погрешно и затова има тези проблеми с издръжливостта", заяви Уайлдър.

Уайлдър смята, че липсата на издръжливост на Джошуа се дължи на неговата мускулна маса и отбеляза, че това е бокс, а не състезание по вдигане на тежести.

Пулев: Очаквана развръзка, пазят го Джошуа

"Той работи прекалено много върху мускулите си, а те могат да бъдат много тежки. Да, излгеждат добре, но това е бокс... това не е вдигане на тежести", добави Уайлдър.

Уайлдър е стигал само веднъж до 12-ти рунд при всичките си 38 победи, но смята, че Джошуа няма издръжливостта да стигне до края.

"Джошуа ще покаже смелост, когато му свърши въздуха. Тогава нещата стават на живот и смърт за него. Веднъж уморен, аз виждам как той ще се откаже. Ще го натискам здраво и ще проверя издръжливостта му. От неговия ъгъл може да хвърлят бялата кърпа", завърши Уайлдър.