Двама от тримата най-силни боксьори в тежка категория на професионалния бокс може да имат среща помежду си тази година. Според треньора на Тайсън Фюри, съществува вероятност той да се изправи срещу Антъни Джошуа в края на 2019 г. 

Според Бен Дейвисън, по-вероятно е да наблюдаваме такъв мач през тази година, отколкото повторение на мегасблъсъка от 2 декември 2018 г. между неговия възпитаник и Дионтей Уайлдър, който завърши наравно. И двамата искаха реванш, но подписаха договори с различни телевизии и това прави такава битка невъзможна. 

"Ако питате Тайсън и Уайлдър, те ще се хванат за гушите и ще се бият веднага, но проблемът там е друг и изглежда няма да се разберем за мач. Потенциално, тази година имаме много по-голям шанс да направим мач между Фюри и Антъни Джошуа, като говорим за края на второто полугодие на 2019 г.", заяви Бен Дейвисън. 

Тайсън Фюри маркира голямото си завръщане в тежка категория с мача срещу Уайлдър миналата година и малко го делеше от победата, преди да бъде повален на два пъти в тежък нокдаун в последния рунд. В крайна сметка това повлия на съдиите и те присъдиха равенство в зрелищната битка. 

Оттогава феновете мечтаят да видят още един двубой между двамата, но наскоро подписаните договори с конкурентни американски телевизионни оператори го осуетява. Затова и можем да очакваме евентуален "Сблъсък за Британия" между двамата най-силни боксьори от Острова.