Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (26-0, 19 КО) за пореден път нападна шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), обвинявайки го, че предава феновете на бокса и самия себе си, избягвайки двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО).

Критиката на Фюри към Антъни Джошуа се опира главно на факта, че британецът отказа 50 милиона долара, за да се бие с Уайлдър в САЩ, а вместо това предпочете за значително по-малко пари да се изправи срещу Александър Поветкин на 22-ри септември в Лондон, Англия.

"Толкова е тъжно това, което в момента се случва в тежка категория. Така нареченият супер шампион и златно момче Антъни Джошуа избягва Дионтей Уайлдър и няма да се бие с него за нищо на света. Ако не искате да се биете с някого за 50 милиона долара, тогава няма да го направите за нищо на света. Това е срамно, Джошуа вреди на бокса", заяви Фюри.

За сметка на това бившият шампион даде да се разбере, че е напълно готов да се бие с Уайлдър в САЩ, след като победи Франческо Пианета през следващия месец, ако всичко мине по план, разбира се.

"Трябва някой по-смел, който е готов да приеме предизвикателство и да не се страхува от риска да се отправи към територията на противника. Можете ли да си представите, ако отида в Америка и победя Дионтей Уайлдър в задния му двор, както направих с Владимир Кличко в Германия? Това ще бъде сензационно, но е напълно възможно", добави Фюри.

Преди всичко, обаче, Фюри ще трябва да победи италианеца Франческо Пианета (35-4, 21 КО), когато двамата излязат един срещу друг на 18-ти август в Белфаст, Северна Ирландия.