Бившият обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (26-0, 19 KO) потвърди, че неговият екип води преговори за двубой в края на годината със световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO).

"Потвърждавам, че водим преговори с екипа на Дионтей Уайлдър. Сделката е близо до финализиране. Мога да кажа, че с нетърпение очаквам да дойде месец декември. Уредени са почти всички въпроси. Няма обаче да гледам зад гърба на Франческо Пианета, той ще ми окаже нужната съпротива и ще ми позволи да работя на ринга, за да се подготвя за срещата с Дионтей Уайлдър", заяви Фюри.

"Първо ще се справя с Пианета, а след това идва ред на Уайлдър. Е, нека танцуваме! Дионтей преговаря с нещастници като Еди Хърн и Антъни Джошуа преди, но аз държа на думата си. Щом съм казал, че ще се бия с теб, значи ще се бия. Подготви се добре, тренирай здраво и след като нокаутирам Пианета, ще нокаутирам и теб. Успех!", завърши Фюри.

Промоутърът на Фюри, Франк Уорън, също потвърди, че се опитват да организират двубой с Уайлдър за края на годината.

"Нека първо да видим как Тайсън ще се представи на 18-ти август. Надяваме се, че всичко ще мине по план. От тренировъчната зала ми казват, че той се намира в добра форма. Тайсън говори от доста време за двубой с Уайлдър и това е двубой, който британските фенове със сигурност биха искали да видят", заяви Уорън.

"Мисля, че срещата може да се проведе някъде през ноември или декември. Напълно съм убеден, че няма да има никакъв проблем да организираме този двубой. Ако две страни наистина искат да се срещнат, тогава нищо няма да им попречи да го направят", добави опитният промоутър.