Едно от най-горещите имена от тежка категория в професионалния бокс – Тайсън Фюри проведе поредна атака срещу мениджъра на Антъни Джошуа – Еди Хърн. Причина за това стана твърдението на последния, че Фюри (28 победи, 20 нокаута, 1 равенство) е спечелил твърде лесно мача си срещу германеца Том Шварц в Лас Вегас по-рано този месец.

Във Великобритания определено се наблюдава съперничество между Фюри и Ей Джей, което обаче тече повече извън ринга. Циганския крал беше категоричен, че Хърн не бива да говори много за бокс, тъй като му липсват основни познания в тази насока, визирайки скорошните загуби на двама от неговите клиенти – Джошуа и Дерек Чисора.

„Разбира се, че Еди Хърн ще каже нещо негативно за мен, защото неговата златна гъска беше прегазена от един дебелак (Анди Руис-младши). Той трябва да се опита и да ме дискредитира, за да изглежда самият той по-добре”, заяви 30-годишният Фюри.

„Всеки боксьор, който не му принадлежи, не струва. Всеки от неговите бойци е велик. Не вярвайте на нито една негова дума. По мое мнение той не разбира нищо от бокс.”

„Неговият Дерек Чисора загуби от Агит Кабайел, защото не си свърши домашното. Джошуа падна от Руис, защото си правеше изводите от тялото на съперника и не изучи стила му на боксиране. Това е истината”, заяви Фюри.