Боецът на Ultimate Fighting Championship в полусредна категория Колби Ковингтън записа най-голямата победа в своята кариера в света на смесените бойни изкуства, побеждавайки джу-джицу експерта Демиан Мая чрез съдийско решение по време на провелото се снощи събитие на UFC в Сао Пауло, Бразилия.

29-годишният Ковингтън нагорещи до краен предел обстановката в залата по време на своето интервю след края на битката, след като обиди сериозно бразилската публика и нападна шампиона в дивизията Тайрън Уудли.

"Трябваше да го нокаутирам (Демиан Мая). Бразилия, вие сте едно бунище! Всички вие сте мръсни животни! Имам едно нещо да кажа... Тайрън Уудли, идвам за теб! Ако не отвориш вратата, ще я разбия и ще взема това, което ми принадлежи - колана в полусредна категория!", заяви Ковингтън.

Е, Ковингтън получи няколко празни бутилки в главата си на излизане от арената, но и отговорът на Уудли не закъсня много, тъй като той се включи в Туитър със следното послание.

"Той трябва да промени името си на Колби "Памучните юмруци" Ковингтън. Или на "Ковингтън Лесните Пари". Нещо от този сорт. Разочарован съм, че той се гордее с това представяне", заяви Уудли.

Всъщност, Ковингтън прави опити да предизвика Уудли при все удобен момент, заплашвайки да го налага с временната тила или да покаже слабостите му, както твърди, че е правил по време на тренировъчните сесии, които двамата са имали преди време.

Впечатлени ли сте от победата на Колби? Или проспериращият талант се нуждае от друга победа, за да се изправи срещу шампиона в полусредна категория?