В едно нещо вече сме сигурни: Когато Робърт Уитакър и Йоел Ромеро влязат в клетката, ще видите класика, напомняща за старите времена в света на смесените бойни изкуства.

Още с влизането в клетката за основното събитие на UFC 225 в Чикаго, Уитакър и Ромеро сътвориха една 5-рундова магическа битка. Двамата бойци си разменяха удари в продължение на 25 минути в една от най-добрите срещи за годината.

В крайна сметка Уитакър спечели след разделено съдийско решение: два гласа 48-47 за него и един глас 48-47 за Ромеро.

"Победата можеше да отиде при всеки един от нас. Той ме свали в четвъртия и петия рунд, но аз смятам, че контролирах първите три рунда", заяви Уитакър.

В интерес на истината Ромеро направи много силен пети рунд, в който свали Уитакър на земята и го засипа с канонада от удари. Двамата бойци обаче бяха пределно изморени и Уитакър оцеля до последния гонг.

"Ромеро удря като камион. Знам, че в края изглеждаше слаб, но в този човек има много сила. Той ме хвана в последните два рунда, но аз оцелях", добави Уитакър.

Победата е девета поредна за Уитакър, като с нея той подобри професионалния си рекорд до 20-4. Рекордът на Ромеро пък спадна до 13-3 със записани две загуби в последните три срещи.