Един от най-популярните американски промоутъри, Боб Арум, който има над 50-годишен опит в бокса, изобщо не вярва на твърденията на мексиканската суперзвезда Канело Алварес, че положителните му допинг проби се дължат на консумацията на замърсено месо. Топ промоутърът очаква Държавната атлетическа комисия на Невада (NSAC) да проведат мащабно разследване, за да могат да вземат правилното решение.

"Мисля, че Държавната атлетическа комисия на Невада трябва да разследва щателно ситуацията около Канело Алварес и ако се докаже, че той е приемал забранените вещества умишлено, тогава трябва да бъде отстранен от спорта за дълго време. Ако пък приемът е непреднамерен, той трябва да бъде оправдан пред боксовата общественост. Но, за да бъда напълно честен, цялата тази история със замърсеното месо ми звучи като оправдание от спорта на "кучето ми изяде домашното". Нека обаче видим какво ще се случи. Надявам се разследването да бъде щателно и прозрачно", заяви Арум.

Алварес (49-1-2, 34 КО) е дал няколко отрицателни допинг проби пред Доброволческата антидопингова агенция (VADA), откакто даде положителна такава през миналия месец. Държавната атлетическа комисия на Невада (NSAC) към момента е отстранила временно Алварес и ще определи неговата съдба на среща на 10-ти април в Лас Вегас, а след нея ще разберем дали реванша между Канело Алварес и Генади Головкин, който е планиран за 5-ти май, ще се състои.