Непобеденият претендент в тежка категория Джарел Милър (21-0-1, 18 КО) преследва от известно време своя шанс да се бие за световна титла. 

През изминалата вечер в родния си град Бруклин той се проближи с една стъпка по-близо до целта, след като доминира в продължение на 12 рунда над французина Йоан Дюопа (37-5, 24 КО) в елиминаторна среща за титлата на Световната боксова асоциация (WBA). Официалните резултати в съдийските карти бяха 119-109, 117-111 и отново 117-111.

Милър започна на високо темпо още от първия рунд и нямаше проблеми с намирането на целта през цялото време, като Дюопа пое много, много тежки удари. 

По някаква причина - дали защото Милър не е огромен нокаутьор или Дюопа има желязна брадичка или пък може би по малко от двете - американеца не бе в състояние да нокаутира своя опонент или дори да го свали в нокдаун.

В края на двубоя Милър призна Дюопа като стабилен боец и заяви, че по време на цялата среща се е опитвал да го нокаутира, но останал изненадан от твърдостта на своя опонент. След това американеца добави, че би се зарадвал много на среща с британеца Антъни Джошуа, ако такава бъде уредена.

Крайната статистика от срещата показва, че Милър е пласирал 261 от общо 728 опита за удар, а Дюопа е успял да пласира едва 128 удара от общо 538 опита. В общи линии от двамата бойци се очакваше доста повече, но дори и с победа в тази среща Милър би трябвало да бъде по-разочарованият боксьор от двамата.