Петър Драгоев спечели златен медал за България в днешния последен състезателен ден на Световното първенство по тай чи в Бургас.

Капитанът на българския отбор завоюва първото място в категория традиционен Ян стил.  В състезанието участваха близо 500 участници от 35 държави, като на терена бяха и всички най-силни азиатски държави, сред които Китай, Виетнам, Малайзия, Хонконг, Тайван и Макао. 

Другият успех дойде от участието на Десислава Холодна, която е ученичка на Петър Драгоев и макар да тренира от едва четири години успя да вземе бронз в категория Чън стил меч. Драгоев е треньор в клуб Черен дракон (София), личен ученик на вече покойния майстор на бойните изкуства Красимир Димитров-Китаеца.

През ноември 2014 година неговият клуб беше официално лицензиран като Присъединено училище към Международната Тай Чи Чуан асоциация на семейство Ян, с което е един от малкото, признати и работещи за разпространението на автентичния стил.  Тай чи е едно от най-широко практикуваните бойни изкуства в света днес с 250 милиона практикуващи в цял свят.

То се характеризира с бавните и грациозни движения и комбинацията от силни и меки техники. В този стил се включват подстиловете Чън, Ян, Сун и У, а това, което го прави толкова популярен са ползите за здравето, които носи.