Една от най-очакваните боксови срещи в последните няколко месеца е вече факт. Абсолютният световен шампион в полутежка категория Олександър Усик (15-0, 11 КО) ще защитава своите колани на WBC, WBA, WBO, IBF срещу британеца Тони Белю (30-2-1, 20 КО) на 10-ти ноември в Манчестър, Англия.

Усик, който към момента е един от най-добрите боксьори в света, влезе в историята на спорта, след като се превърна в първия боксьор от полутежка категория, който притежава четирите най-значими титли в дивизията. Това стана, след като украинецът спечели турнира на Световни боксови Суперсерии, побеждавайки на финала руснака Мурат Гасиев през юли.

31-годишният украинец стана олимпийски, световен и свропейски шампион при аматьорите преди да се изкачи на върха при професионалистите след само 15 двубоя, но бившият световен шампион на WBC Тони Белю смята, че ще стане първият боксьор, победил Усик.

"Подготвям се за тази среща от дълго време и съм много щастлив от факта, че вече всичко е официално. Нямам търпение да се бия във Великобритания. В момента съм изцяло съсредоточен върху моя тренировъчен лагер и с моя екип се подготвяме за дълга битка с Тони. Той казва, че ще ме бие и харесвам това отношение в него, но не можеш да победиш някой, който е недосегаем на ринга! Както винаги, аз ще бъда крайният победител на 10-ти ноември", заяви Усик.

"Това е главният тест за мен. Няма по-голям тест от Олександър Усик. Той е един от най-плашещите опоненти в света на бокса. Това не е нещо ново за мен. Отново всеки предрича, че ще загубя. Всеки казва, че скоро ще бъда победен, но всички ще разберат, че това няма да стане. Не се заблуждавайте, знам, че това е най-опасната битка в живота ми, но аз също влизам в нея с широко отворени очи. Не се страхувам от Усик. Няма да стоя, да му се възхищавам и да гледам как пласира комбинации в главата ми", заяви Белю.