Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в лека категория Хабиб Нурмагомедов (26-0) твърди, че води преговори за супербитка с ирландската суперзвезда Конър Макгрегър (21-3), която да се състои до края на тази години.

"Мисля, че на Макгрегър няма да му отнеме много време, за да разреши проблемите си с правосъдието", заяви Нурмагомедов, имайки предвид ексцесиите на ирландеца преди събитието UFC 223, когато той и няколко от неговите приближени атакуваха автобус, пълен с бойци на организацията.

"Ако Атлетическата комисия на Ню Йорк го накаже, тогава може да се бием в Лас Вегас или в краен случай - на някой паркинг. В момента водим преговори за двубой, но ако те зациклят... няма да го чакам дълго време. Искам да се бия до края на тази години. Ако не с Макгрегър, то тогава с Дъстин Порие или някой друг", добави руснакът.

"Какво ще направя с Макгрегър, ако се озовем в клетката? Няма да имам никакви задръжки. Победих Барбоса и Якуинта категорично, но подобно нещо няма да има. Направо ще отнеса Макгрегър. Ще го сваля на земята и ще го размажа. Какво друго трябва да направя?", завърши Нурмагомедов.

Това изказване на Нурмагомедов е малко странно, тъй като досега нито от UFC, нито от щаба на Макгрегър са заявили, че водят преговори за потенциален двубой между двамата. Едно обаче е сигурно, ако до подобна среща се стигне, тя ще бъде една от най-големите в историята на смесените бойни изкуства.