Тази седмица британската суперзвезда в тежка категория Антъни Джошуа се отправи към САЩ с намерението си да присъства на някое голямо спортно събитие, където да рекламира потенциалния обединителен двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, но се оказа в центъра на сериозен гаф.

Джошуа се озова на баскетболния двубой от финалите на НБА между Голдън Стейт Уориърс и Хюстън Рокетс и шампионът на WBA, WBO, IBF и IBO изглежда се наслаждаваше на вниманието, което феновете в залата му отделяха.

Всичко вървеше добре преди баскетболната легенда и настоящ коментатор Реджи Милър да заяви, че с нетърпение очаква евентуална среща в тежка категория между Дионтей Уайлдър и... Антъни Джонсън.

​Видеоклипът с този гаф бързо се разпространи в интернет, като в коментарите се намеси дори и последният абсолютен шампион в тежка категория Ленъкс Люис, който призова Джошуа да се бие в Америка, за да избегне подобни грешки. "Ето затова трябва да се биеш в САЩ и да станеш разпознаваем в цял свят като световен шампион в тежка категория", заяви Люис.