Ultimate Fighting Championship (UFC) има своята нова кралица в категория сламка, а тя беше най-големият аутсайдер в бойната карта от изминалата вечер.

Роуз Намаюнас (7-3) шокира света на смесените бойни изкуства чрез победата си с нокаут в първия рунд над непобедената до този момент шампионка Йоана Енджейчик (14-1) в събитието на UFC в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Страховито ляво кроше попадна в челюстта на Енджейчич в средата на първия рунд, което свали полякинята на земята, а Намаюнас се нахвърли върху беззащитната си опонентка и с няколко бързи удара в главата принуди съдията да се намеси и да прекрати срещата.

"В момента се чувствам като във филм. Преди битката тя каза толкова грозни неща по мои адрес, а това не е редно. Сега аз искам да използвам дарбата си, за да се опитам да направя този свят по-добро място. Този колан не означава нищо. Просто трябва да бъдем добри хора. Титлата е просто нещо допълнително", заяви скромно Намаюнас, въпреки че сътвори може би най-голямата изненада в света на смесените бойни изкуства за годината.

Рекорда на Енджейчик спадна до 14-1. Нейното царуване завърши с пет успешни защити на титлата, оставяйки я само на една защита от рекорда на Ронда Раузи (6).