Шампионът във версия WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър ще се срещне на 18 май със задължителния претендент Доминик Бризийл, пише boxrec.com.

Двубоят ще се проведе в Бруклин и ще бъде показан в телевизионния канал Showtime. 

Първоначално от WBC бяха дали разрешение за реванш между Уайлдър и Тайсън Фюри, но тъй като той се провали, сега изискването на федерацията е шампионът да направи задължителната защита. След което от WBC бяха назначили двубой между Бризийл и Дилиан Уайт, който да определи следващият задължителен претендент, но той бе отменен.

Срещата сега между Уайлдър и Бризийл се очаква с огромен интерес, тъй като Уайлдър има в кариерата си 40 победи и нито едно поражение, след като в последния си двубой завърши наравно с Тайсън Фюри.

Уайлдър винаги е бил под прожекторите, а очакванията са да се изправи в един добър момент и срещу друг голям шампион в лицето на Антъни Джошуа, а защо не след този двубой, да предстои именно такъв мач. Самият Джошуа пък ще защитава титлите на IBF, WBA и WBO срещу непобедения Джарел Милър на 1 юни в Ню Йорк.

Съперникът на Уайлдър в предстоящата битка Доминик Бризийл има 20 победи в професионалната си кариера и само едно поражение от Антъни Джошуа през 2016 година в 7-ия рунд с нокаут.