Бащата и треньор на Хюи - Питър Фюри подходи с уважение към Кубрат Пулев, но и с надеждата, че неговият син може да спечели мача.

„Искаме да кажем, че в тази загуба на Хюи от Джоузеф Паркър бе намесена политика. Имаше много причини за нея – първият му мач на такова ниво, липса на опит. Ще видите как се е променил Хюи на 27 октомври. Той е много по-силен. Това не е работа от ден до пладне. Това ще са резултатите от цялата му подготовка“.

„Тайсън и Хюи Фюри са част от моето семейство. Имат много талант и двамата. Духът на боеца е в нашето семейство е от 300 години насам. Това си е в ДНК-то ни. Тези момчета са готови да се бият до смърт.“

„Това, което имах предвид е, че шансовете са 50:50. Двубоят е на чужд терен, но ние вярваме в IBF и организационните им способности. Не може да се прецени кой ще победи“, заяви Питър Фюри.

"Очаквах този интерес. Имам приятели в България и познавам българите."

"Мисля, че Хюи е сред най-дорбите боксьори в света, ако си уверен в себе си, можеш да се биеш навсякъде по света срещу всеки един", добати Питър.

"Той е много силен боец. Той има само три загуби, много опитен състезател. Но това е съперникът, който аз искам за сина ми. Когато говорим за опит - Хюи е на 23 години, а Кубрат има 300 двубоя зад себе си, но това няма да е достатъчно да пребори сина ми. За мен е удоволствие Хюи да се бори с най-добрите."

"Хюи си има много гаджета. Когато се подготовя, Хюи трябва да тренира и да не се пилее. Когато приключи лагера, може да се занимава с момичета, колкото си иска", завърши Питър Фюри.

Мик Хенеси, промоутърът на Фюри, добави: „Очаквам да видя зрелищен двубой. Искам да поздравя всички „виновници“ затова да може това събитие да се състои. Това ще бъде двубой на световно ниво. И двамата боксьори са в елита на тежката категория. Когато се би с Паркър, Фюри беше едва на 22 години. Оттогава той е изминал много път. Според мен бъдещето на бокса принадлежи на Хюи Фюри. Той ще покаже напредъка си на галавечерта на 27 октомври.“

„Да съгласни сме на реванш при равен резултат в мача с Пулев.“