Българският боксьор Тервел Пулев в полутежка категория обясни какво прави толкова ценна Европейската титла в дивизията, която ще си оспорва с аржентинеца Леонардо Бруцезе в София на 27 октомври в зала „Арена Армеец”.

След 11 победи в 11 мача – 10 от които с нокаут – най-сетне 35-годишният българин получи шанс да атакува първата си титла в професионалния бокс.

„Изключително съм благодарен на всички, които ми помогнаха да стигнат до тук. Винаги слагам на първо място моя треньор Борислав Бояджиев. Той не е тук сред нас, чака ме на тренировъчния лагер”, коментира Тервел.

„Това е пояс, който няма алтернатива. Различен е от световните титли например, защото те имат като разновидност Интерконтинентална титла.Това е единственият пояс, който е сам по себе си. Така че е ценен, а аз го осъзнавам. Смятам, че ще се подготвя доста добре и в никакъв случай няма да допусна изненада

„Няма да се фокусирам толкова върху противника, колкото върху това аз да съм добре подготвен. Как ще постигна победата – с нокаут или по точки – не е толкова важно. От значение е да победя и да взема пояса тук, в България. Няма значение, че за първи път ще играя 12 рунда. Тактиката се изменя, както и мачът. Ние сме подготвени.”

"Нито беше много времето, нито малко. Смятам, че добре се движехме като план в подготовката. Тъкмо навреме идва датата 27 октомври. Доволен съм, че вече се изправям за титла, а не просто да трупам мачове и опит. Да се надяваме, че ще продължим с успехите."

"Всеки си прави планове и сметки, всеки преценява къде да играе мачове. Нямам поглед върху противника, считам, че това е работа на моя треньор. Каквото той каже, ще го направя. Доверявам му се сляпо."

"Не могат да се правят планове предварително, подхождаме сериозно. Това е мач за Европейска титла. Противникът е подготвен, знае къде е мачът. Не е двубой, който се организира в последния месец. Няма предпоставки за подценяване. Трябва да сме готови да играем целия мач. Чувствам, че имам сила, че съм в добра кондиция. Готов съм.

"Нашите програми с брат ми са малко по-различни. Аз играх юни месец, а после почивах, докато той направи по-дълга пауза. Това са строго индивидуални режими. Дотук тренирах по-общо и по-базисни неща, оттук нататък ще се вдигат оборотите. Влизат и ръкавиците, и спарингите", допълни Тервел Пулев.