Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев си позволи доста остри изказвания към своите бивши промоутъри от „Зауерланд”. Софиянецът заяви, че германският тим тотално е предал доверието му по време на преговорите за провалилите се мачове срещу Дилиън Уайт и Джарел Милър.

„По принцип обичам и да си почивам, но през тези 18 месеца (в които нямаше мачове) бях в активна почивка – тренирах и поддържах форма. Не е моя вината, че толкова време не играх. Технически нямаше как да се получи. Сериозни противници като Дилиън Уайт и Джарел Милър отказаха, а това удължи паузата”, коментира Пулев след края на първата официална пресконференция във връзка с предстоящия му елиминационен мач срещу Хюи Фюри за претендентското място на Международната боксова федерация (IBF).

„Какво се промени при мен? Починах си добре, промених тима, промених промоутъра. Промених се и като човек. Много е важно човек да има доверие на хората, с които работи, и да гледат в една посока. Иначе става българската приказка – орел, рак и щука. Затова предпочетох да прекъсна със „Зауерланд”. Трябва да се развиваме, да се самоъпгрейдваме. Не мога да кажа, че се е скъсала нишката, по-скоро не вървеше, буксувахме. Определени моменти? И когато преговаряхме с Уайт, и с Милър те бяха срещу мен. Не просто ме предадоха, те бяха врагове. Играеха заедно с Еди Хърн. Сметката излиза така, че ме бяха продали за 200 хиляди. Така не се прави. Не трябва да се мисли за пари, аз гоня успехи. Аз обаче също не съм лесен – предвиждах всеки техен ход и всяка тяхна мисъл. С какви измамници съм си имал работа тук в България, те ми изглеждат като малки деца. Боксът не е само битката на ринга, а и тази около него. Свързано е с много нерви. Затова не виждам как ще има друг такъв боксьор в България на подобно ниво.”

„При мен няма психологически стоп. Подготовката ми на Белмекен премина доста интензивно. Имаше леко усещане на мястото, където се случи травмата, но мисля, че всичко заздравява. Когато няма нищо, не му отдавам значение.”

„Знаете, че Белмекен е база, където идват атлети от цял свят. Затова винаги апелирам да се прави и да се поддържа. Има някакви ремонти, които са само в някаква степен… Няма да навлизам в детайли. Направихме добър лагер, даже ми се седеше още. Дано пак да ходя там.”

„Не бих подреждал противниците си дотук. Хюи Фюри е сериозен противник. Предстои мач, в който не се знае какъв ще бъде развоя. Аз се надявам и вярвам, че съм по-добрият боксьор. Той е бърз, все пак английска школа, те са едни от най-добрите в света. Технически е добре, има хубав тим зад гърба си. Определено противник, който ще стои стабилно. Надявам се, че ще го победя, вече как – няма значение. Успехът е от значение.”

„Какво научих от контузията? И тя, и загубата от Кличко, и предишните много контузии те учат на вяра. Човек, когато вярва, преодолява всичко. Не е срамно човек да падне, трябва просто да се изправи и, както казах, да продължи напред. Аз казвам каквото мисля, няма разминаване при мен”, каза още Пулев.