Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на шампиона в тежка категория на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа, предупреди американеца Дионтей Уайлдър, че няма да го чакат да проведе планираната си среща с Тайсън Фюри, за да подпише договор за двубой с Джошуа през април.

"Всички искаме да уредим среща между Ей Джей и Уайлдър за пролетта на следващата година, но не можем да стоим и да чакаме до декември, за да разберем как ще приключи двубоя на Уайлдър с Фюри", заяви Хърн.

"Предполагам, че в договора между тях има включена клауза за провеждането на незабавен реванш. Ето защо искам да подпишем предварителен договор сега. Тогава, ако Уайлдър победи, ще направим двубой с него през април, ако пък се провали, тогава договора пропада", добави промоутъра.

През изминали уикенд Джошуа успешно защити своите титли, след като нокаутира руснака Александър Поветкин в седмия рунд пред над 80,000 зрители на стадион "Уембли" в Лондон. Следващата планирана битка на британеца е за 13-ти април, отново на същото място, но все още не е ясно кой ще бъде негов противник.

"След последната победа на Джошуа, офертата от 50 милиона долара, която беше направена на Джошуа от лагера Уайлдър, вече изглежда незначителна. Това ще бъде най-голямата битка в бокса", заяви Хърн.

"Срещата между Уайлдър и Фюри ще бъде наистина, но тя просто ще определи кой е вторият най-добър в тежка категория. Двубоят между Джошуа и Владимир Кличко беше най-голямото събитие в историята на британския бокс, но срещата между Джошуа и Уайлдър ще го надмине по всички показатели. Затова сега искаме тази среща", завърши Хърн.

Самият Джошуа твърди, че дългоочакваният му сблъсък с единствения останал друг шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър ще се проведе, тъй като би било "глупаво да не състои".