Ситуацията около графика на хегемона в тежка категория Антъни Джошуа се мени непрекъснато. Поредната промяна е наложена от неразбирателството при преговорите с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, с когото британецът иска да се бие, за да обедини всичките световни титли. 

По принцип желанието на промоутъра на Джошуа - Еди Хърн - е двамата да се изправят един срещу друг в края на следващата година. А преди това британецът да се бие с Дилиан Уайт на 13 април на "Уембли" като защита на колана си в WBO. 

Но неразбирателството с щаба на Уайлдър кара Хърн да мисли за доскоро немислимата възможност клиентът му да изиграе три мача в рамките на една година. По принцип Джошуа играе по два пъти в рамките на 12 месеца, но сега е готов на вариант с три двубоя. 

Тези три двубоя ще бъдат задължителните защити на трите му световни титли, за да може началото на 2020 г. да е открито за мача с Уайлдър. А едната от задължителните защити е с Кубрат Пулев и така този мач се очертава като възможен през 2019 г. 

Дори според сайта World Boxing News, такъв мач между Джошуа и Пулев може да се осъществи през декември догодина. Това засега обаче са само предварителни прогнози и всичко зависи от решението на щаба на Уайлдър. Ако в крайна сметка американецът и британецът се разберат да се срещнат, плановете на световния шаммпион отново ще се променят драстично и мач с Кобрата отново ще се отложи за 2020 г.