Българската боксова звезда в тежка категория Кубрат Пулев засвидетелства огромен респект към предстоящия си противник Хюи Фюри в двубоя за определяне претендента на Международната боксова федерация (IBF) за световната титла.

Срещата в „Арена Армеец” на 27 октомври ще има изключителен залог, защото победителят от него получава възможността за атака на най-ценния трофей в дивизията, който в момента е притежание на звездата Антъни Джошуа. Кобрата сам подчерта, че 23-годишният Фюри изобщо не може да се сравнява с предишните му боеве на родна земя – срещу Кевин Джонсън и Самюел Питър – и ги превъзхожда без никакво съмнение.

Не пропускайте да се насладите на боксовата галавечер в София чрез прякото излъчване в каналите на DIEMA XTRA!

"Радвам се, че този мач ще се проведе в България. Положихме много усилия да го направим. Толкова противници се отказаха, но беше важно да го направим тук, заради българската публика. Моята кръв е българска", заяви Кубрат.

"Смятам противника за много сериозен, няма нищо общо с тези, които бяха до момента в България. Той е следващият в ранглистата на IBF за световната титла. За наша голяма радост той се съгласи още преди да се е отказал Джарел Милър. Ивайло Гоцев бе в преговори с тях. Това е горе-долу историята. Въпросът е, че оттук нататък до 27 октомври има грубо 2 месеца, в които ще се подготвя както трябва."

"На неговите твърдения, че е дошъл да победи, че е бъдещето в тежка категория – може би. Но трябва първо да ме победи, а това няма как да стане. Имам достатъчно опит, имам над 300 аматьорски мача. Имам немалък опит и при професионалистите. Взел съм си поуките. За съжаление година и нещо не играх, но не беше по моя вина. Беше заради контузия, която след 2 месеца беше вече отминала, ала заради преговорите с другите противници, това беше времето, а и правилата са такива."

"Имаме противник в София, и то доста сериозен. Ще стане зрелищен мач, поради което подхождам изключително сериозно в тренировъчния процес и всичко останало, за да мога да победя и да не се изложим пред българската публика. Има го това в картите. Един от двамата трябва да победи, аз смята, че ще бъда аз. Времето ще покажем.

"С моя треньор Ули Вегнер продължаваме да работим, със „Зауерланд” се разделихме. Нямахме еднаква идеология за моето бъдеще. Затова се разделихме, те имаха други идеи – финансови. Затова сега билетите са занижени. Има такива по 20 лева, колкото струва едно кино. Правим всичко възможно, дано хората го оценят и дойдат в залата."

"Разбира се, че съм добре. За всеки един противник се подготвям сериозно. В никакъв случай не подценяваме Фюри, който е млад и перспективен противник. Той е боксьор, окйто може да бъде опасен във всеки един миг. Затова подхождам сериозно и ще бъда на топ ниво на 27 октомври. Бях 3 седмици на Белмекен, на нашата база, на над 2000 метра надморска височина. Имаше физическа подготовка, имаше и условен бой, така, лек спаринг. Чувствам се много добре. Сега с Ули Вегнер отиваме в Берлин. Месец преди мача ще има 2-3 седмици в Кимбаум, който е близо Берлин."

"Името на Джошуа е естествено да се споменава, защото той е световният шампион. Нормално е и аз, и Фюри да говорим за него. За неговия мач срещу Поветкин мога да кажа, че нищо не се знае. Това е бокс и никой не е за подценяване. Считам, че Поветкин има много опит и би могъл да направи изненада, макар и трудно. Това мога да кажа за този двубой."

"Като цяло, отделни качества няма да сравнявам. Моето мнение е, че той е по-добър от тях двамата. Важното обаче е това, в което вярвам и което правя. Когато съм натрениран, нямам съмнения. След тези 3 седмици на Белмекен направо едва се сдържам за мача. Даже съм готов да играем по-рано да играем."

"За професионалния бокс и особено тежката категория опитът е изключително важен. Той се трупа с годините и е безценен. Мисля, че съм понатрупал доста. За един боец това е голямо богатство. В даден миг от рунда това повлиява и решава мача. Същото важи и за тренировките. Няма да спра обаче само с опита, има и други неща, които са на моя страна. Отделно съм зверски мотивиран, имам много енергия."

"Има си правила на федерациите, когато четете, ще се запознаете. Еди Хърн избърза да каже, че следващият противник на Джошуа ще бъде Уайт. В различната федерация си срок за защита. Която е поред, там трябва да защитава. Трудно могат да се пренебрегнат правилата. IBF е такава федерация, че правилата са изключително важни и всичко се движи по тях. Те имат адвокати, а ние също имаме такива, чрез които бихме злепоставили доста сериозно федерацията, ако се пренебрегнат правилата", завърши Кубрат.

Още по темата:

Пулев за разлъката със "Зауерланд": Оказаха не просто предатели, а врагове

Хюи Фюри: Никакви приятелки, каза баща ми

Треньорът на Кубрат: Той ме удивява, има сили за световната титла