Днес трябва да стане ясно кой ще бъде следващият противник на неоспоримата боксова звезда в тежка категория Антъни Джошуа. Това ще се случи на специална пресконференция, която ще се проведе на стадион „Уембли” в Лондон.

29-годишният британец (22 мача, 22 победи и 21 нокаута) все още притежава титлите във версиите IBF, WBA Super, IBO и WBO, като от известно време води преговори за нов двубой. Първоначалният план за 13 април беше мач с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, като победителят от такава среща би бил в състояние да обедини всички пояси при най-тежките за първи път от Ленъкс Люис насам.

Противоречивият двубой между Уайлър с Тайсън Фюри от 1 декември обаче завърши с равенство и това почти сигурно ще доведе до реванш. Този неочакван развой принуди промоутърът на Джошуа – Еди Хърн – да търси друг противник.

Най-вероятната опция в тази връзка изглежда друг клиент на Хърн – Дилиан Уайт, който натрупа единствено победи след предишното си поражение от Ей Джей (през декември 2015). Уайт има победи над Джошуа на аматьорско ниво, но не и при професионалистите.

В същото време Кубрат Пулев си остава задължителен претендент на IBF, което го нарежда много нависоко в списъка. Вече веднъж двамата трябваше да се бият помежду си – в края на август 2017-а такъв двубой беше обявен и той трябваше да се състои на „Принсипалити Стейдиъм”  в Кардиф. Контузия на българина в хода на подготовката наложи промяна в плановете за Ей Джей, който все пак се би на 5 септември само че срещу камерунеца Карлос Такам.