В края на годината Дилиан Уайт постигна важна победа, нокаутирайки Дерек Чисора в 11-ия рунд на битката помежду им. По този начин Уайт си осигури почти сигурен нов сблъсък с Антъни Джошуа, който трябва да се проведе на 13 април на "Уембли".

По принцип желанието на Джошуа е да срещне Дионтей Уайлдър в обединителен мач за всички титли. Само че Уайлдър най-вероятно ще направи нов мач с Тайсън Фюри и така британецът ще трябва да се задоволи с битка с Уайт.

Двамата се срещнаха за първи път през декември 2015 като тогава Уайт започна много силно, но в крайна сметка бе нокаутиран в седмия рунд.

"Това е добър мач, добър шампион. Смятам, че този път аз ще го нокаутирам, защото ще водя мача. Последния път стоят назад и чаках, опитвах да се боксирам и опитвах да чакам да се умори", сподели Уайт.

"Този път ще водя боя и знам, че трябва да го ударя веднъж. Доказах това в два отделни случая и този път съм в по-добра форма, физически съм по-силен. По-голяма боксова интелигентност, по-добра бързина, всичко", допълни Уайт.