Доста негативно мнение за Кубрат Пулев изказа боксовия експерт Скот Крист в неговия анализ преди предстоящия в събота супер сблъсък между Кобрата и Хюи Фюри. Според него двубоят няма да бъде много зрелищен, а оценката му за българина е, че той е "боец от втора категория", който няма да остане в историята.

"Мисля, че Пулев е боец от втора категория, добър, но не и някой, който ще остане в историята като един от най-великите в своята ера или нещо подобно", пише в анализа си Крист.

"Някой, за когото хората няма да говорят след 25 години освен ако не го гледат да се боксира, тогава най-вероятно те просто ще говорят за загубата му от Кличко, стига да не се случи нещо голямо отсега нататък."

"Фюри може да бъде повече от това, но пък може и да не бъде. Важното нещо при Фюри е, че той е все още много млад, особено за тежка категория."

"Има шанс върхът на формата му да не дойде още 10 години. Той е амбициозен боец, което ми харесва. Качествата му не спират дъха, но истински иска да бъде велик. Това е интересен бой и победителят ще се нареди за мач за титлите на Антъни Джошуа, така че е и значим. Но не очаквам много фойерверки или нещо такова", завърши експертът.

Дали Скот Крист ще бъде прав, остава да разберем в събота вечер в "Арена Армеец"!

Боксовата галавечер на 27 октомври ще включва седем двубоя и ще се предава от 20:00 часа пряко по DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA.


Всичко за боксовата галавечер и зрелищния сблъсък може да откриете в специалната секция на Gong.bg.

Екипът на спортния сайт ще проследи всички актуални новини за събитието, настроения и реплики между боксьорите, официални изказвания и пресконференции.