Много любопитна битка се задава в САЩ. Три дни остават до междинните избори. Тази година рекорден брой жени - 260, се кандидатират за Сената и за Долната камара. Други 16 представителки на нежния пол се борят за губернаторски места. Какво мотивира жените да влязат в политиката, какви са тактиките им и кои от тях пишат история?

Една от тях е демократът Шарис Дейвидс, която е бивш ММА боец. Бори се с републиканеца Кевин Йодер в Източен Канзас, предава NOVA.BG.

„Не е лесно да си жена на това място, бутат те, спъват те, нокаутират те. Но аз съм свикнала да се боря цял живот”, споделя Шарис Дейвидс по време на записа на една от своите тренировки.

Тя е американка от индиански произход, адвокат, но разбира се, никога не е прекъсвала напълно връзката си с бойните спортове.

Шарис Дейвидс се впуска в битката, калена в тези от ринга.

„Очевидно Тръмп и републиканците във Вашингтон не ги е грижа за мен, за тези като мен и за всички, които не мислят като тях”, допълва още бившата състезателка в ММА.

В Охайо демократът Бетси Райдър се качи на колело. В своята кампания тя също залага на спорта.

До неотдавна беше немислимо жена да показва физическа агресия в предизборна кампания. Десетилетия наред имиджът на политическия лидер е бял мъж. Сега жени, облечени буквално и символично в панталони, оспорват този имидж.