Вегас Британският боксьор в тежка категория Тайсън Фюри записа победа при дебюта си в Лас Вегас, САЩ, и то по възможно най-категоричния начин. 30-годишният бивш световен шампион взе своя 28-и успех на професионалния ринг след технически нокаут над Том Шварц (24 победи и вече 1 загуба) във втория рунд.

Германецът изобщо не успя да разгърне игровия план, който имаше за срещата в „Гранд Гардън Арина”. Далеч по-високият Фюри – 206 срещу 197 сантиметра – с лекота го държеше на дистанция и приключи срещата чрез серия от комбинации 6 секунди преди края на втората част.

Откриващият рунд на мача Циганския крал прекара предимно в налагане на предпочитаната от него дистанция. Това се случваше с множество леви прави, които накараха съперника му да изглежда крайно лимитиран откъм опции. Шварц имаше подчертано пасивен подход и се задоволяваше с това да посреща ударите с висок гард. Чак към края 25-годишният германец успя да пласира кроше в тялото на Фюри.

Фюри явно успя да изненада съперника си през втората част с типичното за себе си преминаване към обратен гард. Така върху Шварц се изсипаха немалко количество десни прави, а скоро започнаха и по-сериозните поражения върху лицето на съперника. Публиката изригна при един ляв ъперкът, който предизвика кръвотечение от носа на Шварц. Германецът опита да тръгне в мощна контраатака и на свой ред потърси комбинация от удари. Фюри елегантно избегна всичко с умело движние на тялото и свалени ръкавици. Последва ляво кроше в главата на Шварц и нокдаун. Реферът Кени Бейлис започна отброяването и даде време на германеца да се възстанови. Той обаче сам избра да се нанесе в ъгъла на ринга с ръкавици върху лицето. Това беше ясен знак за Фюри, който започна да налага Шварц с всеки удар в своя арсенал. Заради липсата на адекватна защита съдията отсъди технически нокаут малко преди края на втория рунд.