Един от най-добрите българи на световната кикбоксова сцена Стоян Копривленски премина успешно през кантара преди предстоящата му среща с американеца Джош Джоунси на галавечер в Лос Анджелис, организирана от кикбоксовата организация "Глори". 

Българинът закова стрелката на кантара на 69,5 кг и влезе в лимита на леката категория, който е от максимум 70 кг.

Точно такова е и теглото на неговия опонент.

За Копривленски (9-1) това ще бъде четвърти мач за най-престижната кикбоксова организация на планетата. През декември той записа забележителен успех, след като спечели турнира на организацията в Ротердам, надделявайки над Майкол Юрк (КО) и Тужани Безтати (решение) в една и съща вечер.

Стоян Копривленски впечатли и кикбоксовите критици, когато неговият нокаут с крак в главата на Майкол Юрк беше обявен за най-добър през 2017-та година.

Джоунси пък от своя страна е по-опитният от двамата атлети. Американецът до момента има 11 срещи за "Глори", в които е записал 6 победи и 5 загуби. Цялостният му професионален рекорд е от 27 победи и 8 загуби.

Бившият спаринг партньор на кикбоксовата легенда Анди Зауер и ММА легендата Жозе Алдо обаче загуби три от последните си четири срещи. Една от тези загуби му бе нанесена от съотборника на Копривленски – Крис Баия.