Икона на Свети Георги Победоносец получи каратистката Ивет Горанова от кмета на Плевен Георг Спартански. Повода за подаръка е златният медал, който тя спечели на европейското първенство в Минск в категория до 55 килограма.


„Свети Георги е закрилник на Плевен, нека да ви закриля и вас двамата с треньора и да ви води към победата”, пожела кметът. 
 

Ивет Горанова и треньорът й Ангел Ленков днес бяха поздравени на церемония в Община Плевен за постигнатия резултат в Минск и получиха пожелания за много здраве и успехи.

"Минахме през изключително тежка подготовка, през много контузии, но не допуснахме загуба. На финала се изправих срещу водачката в ранглистата. С нея срещите ни винаги са оспорвани. Аз обърнах резултата 20 секунди преди финала и с 4 на 3 успях успях да издържа до края и да я победя. Надявам се да участвам догодина на Олимпийските игри", заяви Ивет Горанова.
 

Треньорът Ангел Ленков заяви, че Ивет е направила изключително състезание и е победила една от най-класните състезателки в категория до 55 килограма. „Този златен медал ни дава шанс за участие в летните олимпийски игри. Най-важното е, че след като го взехме, се почуствахме като част от българските олимпийци”, добави Ленков.