Българският боксьор Иван Атанасов започна с победа участието си на Световното първенство за младежи и девойки в Будапеща, Унгария.

Европейският ни шампион за юноши от Капошвар 2016 спечели срещата си от първия кръг в кат. до 64 кг срещу японеца Сора Танака с 3:2 съдийски гласа (29:28, 29:28, 28:29, 28:29, 29:28). В спор за място на ¼-финалите съперник на Атанасов ще бъде французинът Али Галтие, който почиваше в първия кръг.

За съжаление и двете ни представителки при девойките днес отпаднаха от борбата. 

При най-леките (до 48 кг) еврошампионката при момичетата от София 2017 Мелек Закифова нямаше късмет при жребия и трябваше още на старта да се изправи срещу най-сериозната съперничка – световната шампионка от Индия Ниту. Българката не успя да се справи със силната опонентка и мачът им бе прекратен в третия рунд. 

Бронзовата медалистка от Евро 2018 Елина Георгиева изигра много добър мач в кат. до 54 кг срещу състезателката от Беларус Даря Дзикава. След заключителния гонг обаче съдията на ринга вдигна ръката на нейната съперничка и българката приключи участието си.
Утре на ринга в Будапеща за своя първи мач на световното ще излезе и последната ни участничка Горяна Стоева. В кат. до 51 кг съперничка на европейската ни вицешампионка от т.г. ще е индийката Анамика.